Sportmassage

Sportmassage heeft als doel het gezonde (sport)lichaam gezond te houden. Bij sportmassage wordt middels een complex aan handgrepen dieper op de spieren en weefsels ingewerkt. Middels deze intensieve massage wordt de conditie van de spieren op peil gehouden of zelfs verbeterd.

img_0349

Spieren worden beter doorbloed, en kunnen na belasting sneller herstellen. ‘Knopen’ en verhardingen worden met fricties losser gemaakt. Afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd en vitamines kunnen juist beter worden opgenomen. Bij een sportmassage wordt er langer en dieper op de spieren ingewerkt dan bij bijvoorbeeld een ontspanningsmassage. Een sportmassage in dan ook met name geschikt als deelmassage, waarbij bepaalde spiergroepen worden behandeld.

Veel mensen denken pas aan sportmassage na het ontstaan van een blessure of symptomen hiervan. Eigenlijk is het leed dan al geleden en heeft u uw lichaam ernstig tekort gedaan. Uiteraard kan een sportmasseur u na herstel van uw blessure helpen bij het verantwoord sporten, middels massage, of zelfs een intensief behandelplan.

Maar nog altijd geldt, voorkomen is beter dan genezen!!!

Samen kunnen we kijken naar wat voor u de beste begeleiding is, om het lichaam gezond te houden en de kans op blessures te verkleinen.Dit kan uiteenlopen van regelmatig een goede sportmassage, tot een geheel op uw persoonlijke behoeften afgesteld behandelplan met intensieve begeleiding.

Sport u regelmatig of belast u uw lichaam fysiek op een andere intensieve manier? Geef uw lichaam dan wat het nodig heeft en verdient!