Gewicht

Bijna de helft van alle Nederlanders heeft enige mate van overgewicht. Onder mannen komt overgewicht meer voor, 57% dan onder vrouwen, 42%.

(Bron: voedingscentrum.nl)

Als gewichtsconsulente ben ik speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen (over- en ondergewicht) te begeleiden. Daarbij spelen motivering en voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol. Dit betekent niet dat u (alweer) een dieet gaat volgen, maar dat ik u zal helpen om zelf een goede en gezonde voeding samen te stellen. Ik werk hierbij volgens de richtlijnen van het voedingscentrum.

img_0319-1

Daarbij leert u ook gezonde keuzes te maken in voedingsmiddelen, door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. U leert meer over de werking van de stofwisseling en hoe u uw lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging.

Ook kijken we naar de diverse mogelijke oorzaken waardoor u over-of ondergewicht heeft ontwikkeld. Hierbij kijken we verder dan alleen naar uw eetpatroon. Ik zal u motiveren en stimuleren om uw doel te bereiken.

Samen stellen we een behandelplan op en begeleid/coach ik u tijdens het afvallen of aankomen. Mochten er medische of psychische oorzaken zijn voor uw gewichtsproblemen, dan zal ik u doorverwijzen naar een desbetreffende specialist.

Wilt u graag een gezond gewicht en een gezonde levenstijl, maar wilt u eerst weten of mijn methode bij u past?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Onder het genot van een kopje koffie of thee leg ik uit hoe ik te werk ga. We bespreken samen uw doel en bepalen aan de hand daarvan een behandelmethode. Dit gesprek verplicht u nog tot niets.

Aan de hand van uw BMI (Body Mass Index) kan er een schatting worden gemaakt of uw gewicht een gezondheidsrisico voor u vormt. De BMI wordt berekend aan de hand van uw lengte en uw huidige gewicht.

Bereken uw BMI.